НОВИНИ
АРХIВ НОВИН
ВАШI ПРОПОЗИЦIЇ
НАША АДРЕСА
Українське Реєстрове
Козацтво
ІПШІ
Вiдвiдувачiв сьогоднi 15.09.2019 : 5
Вiдвiдувачiв з 01.01.2005 : 256230
01001, Україна, Київ, вул. Мала Житомирська, буд. 11/5
Тел./факс: +38 (044) 2783759
  Новини 22.02.2005    RUS   ENG  

Книга “Христос” - крок до пізнання Творця

У видавництві “Наука і освіта” вийшла з друку книга “Христос”. Її презентація відбулась 19 лютого 2005 року у Києві в Українському національному інформаційному агентстві “УКРІНФОРМ”. У заході взяв участь автор цієї монографії - Гетьман Українського Реєстрового Козацтва доктор богослов’я, професор Анатолій Шевченко.

Нова монографія „Христос” є новим етапом у літературній і духовній творчості автора і спробою переосмислення буття Всесвіту та сенсу людського життя. Анатолiй Шевченко продовжує розв’язувати питання, що раніше були порушені у книгах “Християнство - історична закономірність” і “Основи християнства: шлях до істини”. Остання з них вийшла не тільки українською і російською, але й англійською мовою і видана у 2004 році у США (шт. Оклахома), де отримала схвальну оцінку. Свої роздуми на ці теми Анатолiй Шевченко планує продовжити на сторінках наступних книг, у яких буде зроблена спроба знову небуденно поглянути на сакральність зв’язку людини з Богом.

У своїй книзі „Христос” автор протягом усієї розповіді намагається звернути увагу сучасного інтелектуального читача на красу біблійного тексту, на сторінках якого поступово відображається доля Сина Божого, окреслено основні події, які згадуються у Святому Письмі і насамперед ті, що були пов’язані з життям Господа: народження Христа, створення людства і цивілізованого суспільства, поява Христа у людському тілі, Його життя й боротьба з дияволом, смерть і воскресіння. Виходячи з аналізу книг Старого та Нового Заповітів, автор приходить до висновку, що сьогодні Рай порожній і він чекає на людей. Скоро він оживе і там будуть лунати пісні ангелів і щасливий сміх дітей.

Анатолiй Шевченко не просто стверджує, що до Бога людина може прийти тільки через Христа, але доводить це за допомогою наукових аргументів і доказів. Шлях до Бога через Христа є важким і тернистим, але всім бажаючим треба пройти ним до пізнання нашого Творця, до пізнання істини, й іншої більш легкої дороги немає. На думку автора, ми можемо пройти цим шляхом тільки керуючись принципами добра, правди, а головне - любові.

Ця книга створена насамперед для молоді, якій небайдуже пізнання істини й життя, принципи вищого призначення людини. Вона буде корисною для студентів, які навчаються на гуманітарних факультетах вищих навчальних закладів, а також може бути цікавою широкому колу читачів. Автор вдячний Богові за надані одкровення та силу духу, а також за сприятливі умови для створення цієї книги і має надію, що вона допоможе хоча б одній людині знайти свій шлях до Бога, бо тоді можна вважати, що праця над монографiєю, як і все попереднє життя автора, не були марними.

На головну сторінку